Kezdőlap

Tudnivalók

Tanulói információ

Oktatás

Képek-videók

ECDL

Diáksarok

Tisztelt Látogató!

 

Intézményünk 2017-ben komplex épületenergetikai fejlesztést valósít meg európai uniós támogatás felhasználásával. Projektünk a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) részét képező, „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázati konstrukció támogatásával valósul meg. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás aránya a projekt költségvetésén belül 100 százalék.

 

Projektünk rövid leírása

Az épület üzemeltetési költségei a fenntartó éves költségeinek egy igen jelentős részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségeket főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia-költség teszi ki. A meglévő épület energetikai számítással modellezve lett, és a modell a valósággal közel azonos gázenergia fogyasztásokat mutatott ki. Ebből az eredményből arra lehet következtetni, hogy az épületet folyamatosan, és rendeltetésszerűen használják. A fentiek alapján javasolt a fűtési energiaigény csökkentése. Ez az épület külső határoló felületeinek hőszigetelésével, nyílászáróinak cseréjével érhető el. A projekt keretein belül lehetőség nyílik az épület fenntartási költségeinek, valamint ÜHG kibocsátásának csökkentésére, mindamellett, hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető.

 

A szerződött támogatás összege, annak százalékos mértéke:

78 630 250.- 99,18%

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.02.05.

 

Megvalósulási helyszín és műszaki tartalom:

Épület neve: Lipthay Béla Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium – Kollégiumi épület

Épület címe: 3170 Szécsény, Haynald Lajos út 11.

 

Megvalósuló műszaki tartalom:

-          Az épületek valamennyi homlokzatának hőszigetelése: 700 m2

-          Padlásfödém hőszigetelés: 610 m2

-          Magastető hőszigetelése: 72 m2

-          Az épület külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréje: 219 m2

-          Napelemes rendszer össz. modul teljesítménye: 27,56 kW

 

 

PROJEKTTÁBLA KÉP

Intézményünk mellett számos más, az ország különböző településén működő agrár-szakképző iskola valósít meg hasonló fejlesztést. Ezekről a Földművelésügyi Minisztérium mint az intézmények fenntartója által összeállított, az alábbi linken elérhető összesítőből tájékozódhat:

http://kehop.fm.gov.hu/test/

< Vissza