Kezdőlap

Tudnivalók

Tanulói információ

Oktatás

Képek-videók

ECDL

Diáksarok

Tisztelt Látogató!

 

Intézményünk 2017-2018-ban komplex épületenergetikai fejlesztést valósított meg európai uniós támogatás felhasználásával. Projektünk a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) részét képező, „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázati konstrukció támogatásával valósul meg. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás aránya a projekt költségvetésén belül 100 százalék.

 Projektünk rövid leírása

Az épület üzemeltetési költségei a fenntartó éves költségeinek egy igen jelentős részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségeket főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia-költség teszi ki. A meglévő épület energetikai számítással modellezve lett, és a modell a valósággal közel azonos gázenergia fogyasztásokat mutatott ki. Ebből az eredményből arra lehet következtetni, hogy az épületet folyamatosan, és rendeltetésszerűen használják. A fentiek alapján javasolt a fűtési energiaigény csökkentése. Ez az épület külső határoló felületeinek hőszigetelésével, nyílászáróinak cseréjével érhető el. A projekt keretein belül lehetőség nyílik az épület fenntartási költségeinek, valamint ÜHG kibocsátásának csökkentésére, mindamellett, hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető.

 A szerződött támogatás összege, annak százalékos mértéke:

78 630 250.- 99,18%

 Megvalósulási helyszín és műszaki tartalom:

Épület neve: Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Kollégiumi épület

Épület címe: 3170 Szécsény, Haynald Lajos út 11.

 

Megvalósuló műszaki tartalom:

-          Az épületek valamennyi homlokzatának hőszigetelése: 700 m2

-          Padlásfödém hőszigetelés: 610 m2

-          Magastető hőszigetelése: 72 m2

-          Az épület külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréje: 219 m2

-          Napelemes rendszer össz. modul teljesítménye: 28,3 kW

 

 

PROJEKTTÁBLA KÉP

Intézményünk mellett számos más, az ország különböző településén működő agrár-szakképző iskola valósít meg hasonló fejlesztést. Ezekről az Agrárminisztérium mint az intézmények fenntartója által összeállított, az alábbi linken elérhető összesítőből tájékozódhat:

http://kehop.fm.gov.hu/test/

< Vissza

Lezárultak a Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripar Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium energetikai korszerűsítési munkálatai. A projekt 100%-os támogatási intenzitással, 77,93 millió Ft európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

 

Az intézmény 2017-2018-ban komplex épületenergetikai fejlesztést hajtott végre európai uniós támogatás felhasználásával, mely a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázat keretében valósult meg.

 

A beruházásnak köszönhetően külső homlokzati hőszigetelést kapott az épület, új műanyag és fém nyílászárókat építettek be, a magastetőt és a padlásfödémet hőszigetelték és napelemes rendszert telepítettek.

 

Az iskola üzemeltetési költségeinek jelentős részét teszi ki a fűtésből származó gázenergia-költség. A végrehajtott energetikai fejlesztéssel a fűtési energiaigény jelentős mértékben csökkenthető.

 

A projekt kivitelezése 2018.05.02.-én lezárult.

A fotók alapján azt hiszem méltán gondoljuk Szécsény város egyik legszebb középületének a megújult kollégiumunkat!