Kalácsok és fonási technikák
Fő célja, hogy megtanítsuk a kalácsfélék készítést, illetve a 3-4-5-6 ágú fonás technikáját hagyományos módon és különleges fonási technikákkal egyaránt. Szeretnénk, ha ez a népszerű sütőipari termék nem csak a klasszikus formában jelenne meg, hanem egyéb fonási technikákkal is az ünnep része lehetne.
Fő témái:
-Tojással dúsított tésztatípusból készült kalácsok gyártástechnológiájának megismerése. Különböző fonási technikák elsajátítása.
-Nyersanyagok megismerése, feldolgozása
-Fonási technikák elsajátítása
Tematikája:
- Kalácstészta nyersanyagainak megismerése, előkészítése
- Tészta készítése, dagasztása
- Tészta feldolgozás kézi vagy gépi
- 3 – 4 – 5 – 6 ágú kalács fonási technikáinak bemutatása
- Kelesztés, Sütés