VP Toldi 12

Kalácsok és fonási technikák

 

Fő célja, hogy megtanítsuk a kalácsfélék készítést, illetve a 3-4-5-6 ágú fonás technikáját hagyományos módon és különleges fonási technikákkal egyaránt. Szeretnénk, ha ez a népszerű sütőipari termék nem csak a klasszikus formában jelenne meg, hanem egyéb fonási technikákkal is az ünnep része lehetne.

Fő témái:

-Tojással dúsított tésztatípusból készült kalácsok gyártástechnológiájának megismerése. Különböző fonási technikák elsajátítása.

-Nyersanyagok megismerése, feldolgozása

-Fonási technikák elsajátítása

Tematikája:

  • Kalácstészta nyersanyagainak megismerése, előkészítése
  • Tészta készítése, dagasztása
  • Tészta feldolgozás kézi vagy gépi
  • 3 – 4 – 5 – 6 ágú kalács fonási technikáinak bemutatása
  • Kelesztés, Sütés

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.