VP Toldi 2

Meghívó 2. bemutató program Nagykőrös

Sajtkészítés

 

Fő célja, hogy betekintést nyújtsunk a házi sajtkészítés technikáiba. Hangsúlyt fektetünk az otthoni körülmények közötti sajtkészítés elsajátítására. Meg szeretnénk mutatni, hogy nem csak üzemi körülmények között lehet ízletes és érett sajtokat készíteni, hanem egyszerűbb konyhatechnológiai módszerekkel is.

Fő témái a nyers tej, hőkezelt tej, tej feljavítása, tej előkészítése, sajtkészítési folyamatok, sajt formázása, ízesítése érérlelése.

Tematikája:

  • eszközök bemutatása, használata
  • a sajt nyersanyagai
  • az ízesítéshez használt fűszerek
  • elméleti háttér bemutatása (tej előkészítése, alvasztása, elősajtolás, felvágás, aprítás, ülepítés, sajt formázása, sózás, szikkasztás, érlelés)

gyakorlat: orda sajt készítése (natúr, ízesített)

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.