Különleges táplálkozást kielégítő sütőipari termékek
Fő célja, hogy megmutassuk, milyen különleges táplálkozást kielégítő termékeket tudunk készíteni, milyen fajtái vannak, milyen speciális alapanyagokra/ technikákra van szükség az elkészítésükhöz. Célunk a különleges táplálkozási igénnyel élő emberek segítése. Olyan nyersanyagokat és technológiákat szeretnénk bemutatni, mellyel könnyebbé tudjuk tenni az étkezésüket.
Fő témái: Szénhidrát csökkentett termékek készítése a sütőiparban.
- Szénhidrát csökkentett termékek nyersanyagainak megismerése, előkészítése.
- Különböző termékcsoportok gyártástechnológiájának bemutatása.
- Tészta feldolgozása
- Kelesztés
- Sütés
- Kész termék minősítés
Tematikája:
- A sütőiparban előforduló szénhidrát csökkentett termékek megismerése
- Gyártásközi ismeretek átadása
- Egy tésztatípuson belüli termékvariációk megtanulása, készítésük elsajátítása